Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missionskyrkan öppen efter dödsolyckan

Öppnar för de som behöver samtal och stöd efter den tragiska mc-olyckan.

Efter att en ung man omkommit i en mc-olycka i centrala Vetlanda under fredagen så har, Vetlanda kommuns Posom-grupp beslutat att hålla Missionskyrkan i Vetlanda öppen under fredagen för de som känner att de är i behov av stöd och samtal. På plats finns pastor, diakon, ungdomsledare, representant från Posom-gruppen och även insatsledare som kan svara på frågor om händelsen.

– Att komma hit kan vara bra för att man får vara på en plats där det finns människor. Vi finns här och det vi gör är att lyssna, för vad kan man egentligen säga i en sån här situation? Vi lyssnar, och möter människor. Man kan också tända ett ljus om man vill det, säger pastor Anna Karlsson.

– Det är jätteviktigt att ha en plats där ungdomarna som är berörda av det här kan träffas och prata om det, säger Bruno Pilåsen, insatsledare på Räddningstjänsten.

Några har redan besökt kyrkan, som kommer att ha öppet till runt klockan 23.

– Men det beror på. Vi kommer ha öppet hela natten om det skulle behövas, säger Anna Karlsson.