Aftonbladet.se

Den anhållne påträffades i en bostad i Mullsjö. Han är sedan tidigare okänd för polis och åklagare. Mannen nekar till sina anklagelser.

– Polisens systematiska och uthålliga kartläggningsarbete har lett fram till att vi lyckades identifiera en misstänkt man. Denna man är tidigare okänd för oss, säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh, vid åklagarkammaren i Linköping, i ett pressmeddelande.

Det var den 12 juni i år som ett äldre par mördades i sitt hus i Mantorp i Östergötland. Paret hade utsatts för grovt våld och ett stort polisarbete inleddes i jakten på en eller flera gärningsmän.

28 juni anhölls så två personer skäligen misstänkta för dubbelmordet, men de släpptes senare.

– Paret har utsatts för synnerligen grovt våld i samband med att de dödades och jakten på den eller de som har utfört detta brutala dåd fortsätter med oförminskad styrka. Vi kommer även framöver att vara offensiva med tvångsmedel, sa chefsåklagare Pär Andersson i ett tidigt skede.

LÄS MER: Misstänkt dubbelmord i Östergötland

LÄS MER: Trio gripen i Vrigstad

Polisinsatsen i Mullsjö gick enligt åklagaren lugnt tillväga. I en intervju med Aftonbladet.se vill åklagaren inte uppge exakt var mannen greps eller hur gammal han är.

– Utredningen går nu in i en ny fas där vi kommer att kartlägga den misstänkte personen, hur denne rört sig, kopplingar till platser och personer. Arbetet är långt från färdigt, säger Eva Nemec Nordh i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Misstänkta för dubbelmord i Mantorp släpptes

– Jag vill inte lämna närmare uppgifter eftersom vi ska förhöra honom, och jag vill inte att han ska få uppgifter via media, säger hon vidare till .

På grund av förundersökningssekretess kan ingen ytterligare information lämnas i nuläget, uppger Åklagarmyndigheten.

FOTNOT: