Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt i hockeyfesten – finsk kritik mot ishallen i Eksjö

Det spelas hockeylandskamper i Eksjö och Tranås. Men mitt i festen är det några som inte är helt nöjda med tillvaron. – En plåtburk, skriver finska målvaktsstjärnan Noora Räty om Storegårdshallen.

Finland är ett av landslagen som finns på plats i Eksjö för att spela slutspel i Euro Hockey Tour.

Efter öppningsmatchen mot Tyskland i onsdags var dock den finska målvakten, Noora Räty inte helt nöjd med valet av spelplats.

– Som en plåtburk. Hallen har inga omklädningsrum, så det första jobbet är att ta på sig skridskoskydden, gå från hallen ut på gården, promenera cirka 50 meter, upp för trapporna till multisporthallen. Och alla spelare får inte ens plats i ett omklädningsrum, så vi får använda två, skriver hon på Twitter.

Den finska landslagschefen, Tiina Karinen, stämmer delvis in i kritiken i en intervju med Iltalehti.

– Kontrasten är stor. Den här hallen lever inte upp till normal standard, men som deltagande nation är vi här på arrangörens villkor. När vi kom hit visste vi inte vilken slags hall som fanns här, säger hon.

Men om Storegårdshallen inte riktigt lever upp till förväntningarna så hyllar landslagschefen däremot Eksjö Stadshotell och Eksjö som stad.

– En idyllisk plats med en kyrka mittemot hotellet. Det är kullerstensgator och gamla hus. Hotellet är bra och maten god, säger hon till Iltalehti.

Finland spelar den sista matchen i Storegårdshallen, för den här gången, under fredagen när de möter Schweiz. Därefter spelas samtliga matcher i Stiga arena i Tranås.

Under torsdagskvällen besegrade Schweiz Tyskland med 2–1 i Eksjö medan svenskorna föll med 1–2 efter straffar mot Tjeckien i Tranås.