I fyra år har tisdagsträffarna arrangerats på Eksjö camping. Varje vecka under sommartid har veteranfordonsägare strålat samman för att visa upp sina bilar. Conny Larsson berättar att träffarna samlat 140 bilar som mest, och flera hundra besökare.

Conny Larsson antyder att samarbetet inte varit friktionsfritt, och därför flyttades arrangemanget till Vattenledningsparken och Olsbergs arena inför denna säsong. Där hölls den första träffen under förra veckan. Conny Larsson är djupt besviken över hur det blev.

Enligt honom så framkom det i ett sent skede att en del service kostar pengar. Serveringen var inte heller öppen. Det är inte det mottagande som han förväntat sig som belöning för många timmars ideellt arbete.

De fick en chans, och de tog den inte. Vi bestämde under tisdagskvällen, att så här kan vi inte ha det.

Med omedelbar verkan flyttas nu arrangemanget till Aneby Folkets park.

De fattar värdet över att få tusentals besökare över sommaren. De vill ha arrangemang där.

Evenemangssamordnare Lars Ugarph, som haft kontakt med arrangörerna, är den första att beklaga den uppkomna situationen.

Jag jublade när han kom med idén, berättar han.

Bristande kommunikation tror han kan vara en förklaring till att det gick snett. Informationen har helt enkelt inte gått fram, eller missuppfattats.

Det oturliga är att vi stänger simhallen för renovering. Då kan vi inte besörja besökarna med simhallskaféet.

Kaféet i Olsbergs arena drivs privat, och det är ett kommersiellt beslut om det ska vara öppet eller inte.

Lars Ugarph berättar att tisdagsträffarnas arrangör har fått förslag på olika lösningar, bland annat genom det nystartade evenemangsrådet. Syftet med rådet är att samordna arrangemang så att de inte krockar med varandra, men även fungera som bollplank. Kanske hade det behövts praktisk hjälp också, funderar Lars Ugarph. Den rollen har inte rådet i dag.