Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP och KD flitiga motionärer i Ydre

Valet närmar sig och det gäller att hålla igång konditionen. Men hur ofta motionerade Ydrepolitikerna under den gångna mandatperioden? Tidningen har gjort en sammanställning.

Miljöpartiet och Kristdemokraterna är de partier som motionerar mest i Ydre kommun. MP har lämnat in nio motioner till kommunfullmäktige och KD ligger strax efter med sju motioner.

På tredje plats kommer Socialdemokraterna med fyra motioner. Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna kommer på delad jumboplats med en motion var.

Elbilar, färdtjänst och bredband

Miljöpartiet har bland annat yrkat på ökad demokratisk insyn i kommunens arbete och effektivare administration av delårsbokslutet, förbättring av Christian Hultgren-museet, byte till elbilar inom kommunen, återvinning av matavfall och fler återvinningsstationer, skapande av resurscentrum i skolan och anställning av personer som kan stötta personal inom bristyrken.

Kristdemokraterna har motionerat om utökning av färdtjänst, översyn av användarvillkor och säkerhetspolicy vad gäller IT för kommunens anställda, omprövning av beslut kring att inte låta ensamkommande asylsökande stanna i kommunen när de fyllt 18 och (ospecificerade) satsningar på skolan.

Socialdemokraterna motionerade om feriepraktikplatser för ungdomar, mat lagad från grunden i kommunala verksamheter, laddstolpar till elbilar och bredband på äldreboenden.

Moderaterna yrkade på att lägga ut kommunens vaktmästeri på den privata marknaden, Sverigedemokraterna ville placera ut bänkar vid en motionsslinga och Centerpartiet yrkade på arvode för närvarande ersättare vid kommunsammanträden – även om de inte var i tjänst.

"Biståndsknapp"

Det kan tilläggas att en enskild miljöpartist också ville införa en "biståndsknapp" – möjligheten att avstå arvode för extrainsatta möten.

Arvodet skulle i stället kunna gå till att göra något extra på ett äldreboende, som att hyra in en spelman, enligt den inkomna motionen.

Om politikerna fick bifall för sitt motionerande eller inte kan ni läsa om i nästa artikel.