Tidigare under tisdagen kom beskedet att backen Mikko Lehtonen lämnar HV71 för spel i finländska Jokerit.

Senare kom beskedet att ytterligare sju spelare får lämna klubben.

Sebastian Wännström, Kristofer Berglund, Anton Bengtsson, Robin Figren och slutspelets succéspelare Isac Brännström får lämna.

Utöver ovan nämnda spelare ska även Martin Fehérváry och Felix Sandström tillbaka till sina NHL-klubbar som de varit utlånade ifrån.

– Det är vemodigt när säsongen tar slut och när man behöver skiljas åt med vissa spelare. Det är som alltid efter en säsong, det är alltid lite känslosamt. Det är bra killar som har investerat hårt i HV71, säger HV-sportchefen Johan Hult till JP-sporten.

I ett pressmeddelande från HV71 uttryckte Hult att klubben gärna hade velat behålla några av spelarna. Men vilka eller hur många vill han inte kommentera.

Just nu har HV kontrakt med två målvakter, fyra backar och elva forwards till säsongen 2019-2020.

Målvaktssidan är, enligt Johan Hult, spikad med Jonas Gunnarsson och Adam Åhman. Bakom den duon finns också juniorlandslagsmannen Hugo Alnefelt, meddelar sportchefen.

– Men det finns hål att fylla nu och förhoppningsvis kan vi komma ut med bra nyheter senare i veckan, säger Johan Hult.

Backen Alexander Ytterell är en av spelarna från den nyss avslutade säsongens trupp som hade ett utgående kontrakt, men som inte fanns med på listan över spelare som lämnar.

– Det förs diskussioner, sedan återstår det att se vad det slutar med, säger Johan Hult.