I semifinalen som är på fredagskvällen väntar BK Jösse från Arvika för Team Clan i bäst utav tre matcher. I serien har det blivit en oavgjord match och en vinst för Arvikalaget.

– Vi siktar givetvis på att ta guld. Men vi vet också hur bra alla andra lag är och det kommer att bli sjukt tufft mot BK Jösse i semifinalen som har ett övertag på oss i år. Allt måste falla på plats för alla i laget i helgen om vi ska gå långt. Skulle vi ta oss vidare så blir det en väldigt tuff final, säger Pontus Andersson i Team Clan som även jobbar som lärare på bowlinggymnasiet i Nässjö.

Laget har gjort en noga planering för helgen och ett schema har skrivits för att inte lämna något åt slumpen utifall det blir två eller tre matcher i semifinalen. Går laget till final på lördag så är hela finaldagen planerad in i minsta detalj, exempelvis matpauserna.

– Det är planerat ner på kvarten till och med vad som ska göras i helgen. När det är en stor grupp som ska förflytta sig så blir det lite militäriskt. Det går inte att någon kör sitt egna race utan nu är det detta som gäller, säger Peter Hellström som i år har jobbat mycket med det taktiska spelet inför slutspelet.

Båda är inne på att det är Team Pergamon från Göteborg som är värsta motståndaren under helgen.

Hur är känslan i laget inför helgen?

– Det ser bra ut tycker jag. Självklart är det lite mer spänt när vi nu har något att försvara. Det är en ny position för oss, berättar Peter Hellström.

Hur skulle det vara att försvara SM-guldet?

– Det skulle vara helt fantastiskt! Vi kommer ihåg känslan från förra året och det är svårt att slå den, säger de bägge Clan-spelarna.

Det andra laget från Nässjö, BK Högland, ska möta regerande mästarna Spader Dam från Ramlösa i semifinal. Under serien har det varit jämna matcher lagen emellan där Spader Dam har vunnit knappt i två matcher. Spader Dam är favoriter att ta hem ännu ett SM-guld i helgen.

– Det ska bli fruktansvärt roligt att spela i helgen och det blir nog spännande matcher. För första gången på hela säsongen så kommer vi att ställa upp med det bästa laget. Vi har laddat och tränat på bra till helgens slutspel, säger Ida Andersson som även berättar att BK Högland har ett noga planerat schema för vad som gäller i helgen precis som Team Clan.