Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nässjöpar misstänks för flera grova stölder

Rättegång är inledd för en man och kvinna som står åtalade för flera inbrott i Nässjö kommun. Ett rån utgör också en av åtalspunkterna.

Huvudförhandlingen vid Eksjö tingsrätt väntas pågå under två dagar. Ur åklagarens stämningsansökan framgår att det är grova stölder i samband med inbrott rättegången kommer att handla om.

Paret är misstänkta för ett inbrott i en bostad i Malmbäck den 30 januari. De ska då ha tillgripit klockor, smycken, högtalare och mobiltelefon.

Smycken försvann

Ett åtal rör även inbrott en dag tidigare på en adress i Nässjö, där de misstänks ha stulit smycken, klockor, necessär, portmonnä, mobiltelefon och kamera samt en Ipod.

Åklagaren anser också att det finns stöd för att misstänka paret för ett inbrott den 24 januari i en bostad strax utanför Nässjö.

Gods som försvunnit är klocka, dator, kamera, jaktradio, hundpejl, lasersikte, multiverktyg, mobiltelefon och blodtrycksmätare för att nämna en del av de försvunna sakerna.

Bråk uppstod

I samband med stölden i Malmbäck försökte en person samma dag få tillbaka stöldgods. Det uppstod då bråk. Händelsen rubriceras som rån.