FÖLJ LIVESÄNDNINGEN FRÅN DET AMERIKANSKA PRESIDENTVALET HÄR.

Anders Karlgren och Malin Olsson är inga nybörjare när det kommer till det amerikanska valet. De har sedan länge haft ett intresse för det, och för fyra år sedan var de i USA för att se Barack Obama (D) bli omvald som USA:s president. Nu är de på plats igen.

De har befunnit sig i USA en tid för att få ta del av kampanjarbetet för demokraternas kandidat Hillary Clinton.

Vi tycker att valet är intressant. Vi har varit med i småaktiviteter och sett hur det har gått till vid dörrknackning, säger Anders Karlgren.

Hur kommer det sig att ni är med och kampanjararbeta ?

Vi åkte över för att vi var intresserade. Sen kom möjligheten att vara med, och då tar man ju den chansen.

Hur skiljer sig det amerikanska valet från det svenska?

Det är ju mer liv i det amerikanska valet. Det är mycket mer rörelse här. Det var upp emot 20 000 på ett valmöte vi var på lördags och runt 60 tusen på ett möte där förutom Hillary också Obama och Springsteen befann sig på, säger Anders Karlgren.

Vid klockan 22.00 svensk tid begav de sig till Jacob K Javits Convention Center där Hillary Clinton håller sitt valmöte under natten. När tidningen nådde dem vid 00.06 så hade de ännu inte kommit in i byggnaden då ett rigoröst säkerhetspådrag gjorde att vägen till entrén var lång.

Vi har gått igenom en av kontrollerna nu och köar på väg in. Det är flera hundra polisen här och allt möjligt.

Hur känns det att vara där?

Förväntansfullt. Det är klart man går omkring här och väntar på slutresultatet. Vi har fått in de senaste siffrorna nu, och de flesta pekar ju på en seger för Hillary Clinton, men man kan ju inte veta säkert förrän det är klart. Det är en väldigt positiv stämning här omkring och man får ju komma ihåg att New York är ett stort Hillary-fäste, säger Anders Karlgren.

Kan ni beskriva lite vad ni ser?

Vi har ju den här jättelika inglasade byggnaden framför oss. Det är lite högtalare runt omkring oss och det måste vara minst 10 000 personer runt omkring oss för stunden.

Först under morgon kommer vi få ett resultat från nattens presidentomröstning. Det återstår då och se om Anders Karlgren och Malin Olsson lämnar Jacob K Javits Convention center med glada eller ledsna miner.