Nässjö HC–fostrade backen Jesper Williamsson lämnar Rögle BK. Klubben och Jesper har kommit överens om att bryta kontraktet som egentligen skulle ha gällt över nästa säsong också.

Williamsson var från början inställd på att bli kvar i Rögle.

– Ja, det hade jag räknat med. Fast de bygger laget efter vad de tycker är bäst, så det är inte mycket mer att gräva ner sig i, säger Williamsson till Helsingborgs Dagblad angående det brutna kontraktet.

På torsdagseftermiddagen presenterades han av HV71. 29-åringen återvänder till klubben som han lämnade för just Rögle efter säsongen 2014/15. Williamsson har skrivit på ett ettårskontrakt med HV71.

– Först och främst var det väldigt roligt att HV hörde av sig till mig. Det är klart att det betyder lite extra när det är HV som gör det. Jag ser verkligen fram emot att få spela för HV igen, säger Williamsson.

Du hade kontrakt med Rögle, har den här processen gått fort?

– Det har gått rätt så snabbt faktiskt. Men när ett kontrakt ska överlåtas så är det alltid lite jobb som måste göras.

Williamsson har alltså spelat i HV tidigare, men det var fyra år sedan.

– Jag är fyra år äldre nu och har spelat mycket i SHL, det är klart att jag har utvecklats under de åren. Jag ser mig som en tvåvägsback som också ser möjligheter att utvecklas ännu mer i HV71. Framförallt med den ledarstaben som finns i klubben.

Williamsson har under sina år i Rögle följt HV lite på håll. Och han är övertygad om att klubben arbetar på rätt sätt.

– Jag tror på det sättet man jobbar på. Det med långsiktigheten tilltalar mig och jag tror att det är nyckeln till framgång, säger han.

Under de fyra säsongerna i Rögle har HV:s sportchef Johan Hult sett Jesper Williamsson utvecklas och han hoppas att den utvecklingen ska fortsätta nu när backen är tillbaka i HV igen.

– Det finns sidor som vi har sett att han har utvecklat i Rögle och vi tror att det finns mer att kräma ur, säger Hult.

– Utifrån den backbesättning vi har kände vi att vi behövde bredd och djup. Vi ser Jesper som en klassisk tvåvägsback, en lojal lagspelare som är stark på den fysiska sidan och som vi känner sedan tidigare.

Relaterat till artikeln