En gång vart fjärde år spelas ett kombinerat VM för både damer och herrar och precis som 2013 är det Las Vegas i USA som är spelplatsen den här gången.

Sex damer och lika många herrar har blivit uttagna i den svenska truppen och bland dem finns alltså syskonparet Pontus, 22 år, och Ida Andersson, 24 år, som till vardags spelar för Team Clan respektive BK Högland.

– Jag tycker själv att jag har en stark vår och sommar bakom mig, men sen vet man ju inte om förbundskaptenen har tyckt det är tillräckligt bra. Nu fick man det bekräftat att han tycker likadant, säger Ida Andersson.

Ida Andersson har funnits med i VM-sammanhang tidigare men för Pontus Andersson, som den senaste tiden skördat mänger av framgångar, handlar det nu om VM-debut.

– Vi spelar var för sig men det är skönt att ha dem i närheten, säger Ida Andersson som spelade en tävling i Las Vegas förra året.

– Det är skönt att ha varit där en gång för det är en stad som sticker ut. Men den här gången blir det spel i en annan hall, säger hon.

Hur firas det inom familjen när man är med om två uttagningar till VM samma dag?

– Jag är i Göteborg nu men ska hem till Nässjö under onsdagen och då kanske det blir att vi går ut och käkar något, men annars består nog firandet av ännu mera träning.

Nyligen blev det också klart att 20-årige Clanspelaren Alfred Berggren är uttagen till nordiska mästerskapen för juniorer. Från förbundshåll säger man att man ser turneringen, som spelas i Helsingfors i Finland i oktober, som en förberedelse inför junior-VM som spelas i Detroit nästa år och att man därför tagit ut spelare som är max 21 år.