Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nässjötalangerna på landslagets radar

De nystartade framtidslandslagen i basket spelar sina första landskamper i sommar. Då tar två spelare från Nässjö Basket plats i truppen.

Det är fjolårets stjärnskott Felix Terins samt nyförvärvet Daniel Johansson från Jämtland som har blivit kallade till framtidslandslaget första trupp. Det innebär att de på sikt är tänkta kandidater till att ta plats i seniorlandslaget.

"Nässjö Basket är stolta för detta och önskar killarna stor lycka till", meddelar klubben på sin hemsida.

Framtidslandslaget är startat för att få en bättre överblick vilka som kan stå på tur för seniorlandslaget.

– En spelare som är 24-25 år gammal kan fortfarande vara väldigt intressant för seniorlandslaget, men behöver lite mer erfarenhet. Så jag tror att framtidslandslag senior kommer att ge oss väldigt mycket och kommer att fylla väldigt många funktioner, sa landslagsansvarige Fredrik Joulamo till basket.se när det blev klart att framtidslandslaget skulle startas.

Framtidslandslaget samlas för träningsläger i augusti och kommer även att spela matcher mot Danmark och Norges seniorlandslag. Matcherna spelas i Lund och Östersund.