Trafikverket har tecknat ett avtal värt 102 miljoner med bolaget om underhåll och skötsel av 115 mil väg inom driftområde Vetlanda. NCC tar därmed hand om kontinuerligt underhåll av vägnätet, såsom snöröjning och halkbekämpning, underhåll av vägräcken och skyltar samt klippning av vägrenar och mittremsor i Nässjö, Sävsjö och Vetlanda kommun samt delar av Eksjö kommun närmaste fyra åren.

Det är jätteroligt att vi får fortsatt förtroende av Trafikverket att ansvara för vägunderhållet inom driftområde Vetlanda. Det är ett trevligt område att verka i och vi har ett bra samarbete med övriga aktörer på Höglandet, säger Anders Morath, produktionschef hos NCC.

NCC har sedan tidigare ansvar även för vägunderhållet inom driftområde Jönköping. Det ger bolaget goda förutsättningar för samordning och en effektiv drift i Jönköpings län, enligt projektchefen Johan Bjurström.

Uppgörelsen med Trafikverket gäller från första september och är skrivet för fyra år, med option på ytterligare två års vägunderhåll. Ordern är värd 102 miljoner och återfinns inom affärsområde Infrastructure hos det multinationella bolaget med omfattande verksamhet inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling i och utanför Sverige.

Ymniga snöfall och plötslig halka ställer med jämna mellanrum till problem i Höglandstrafiken från tidig höst till sen vår.

Vi har de resurser som behövs för att lösa de flesta situationer. Men det är inte möjligt att ha hur stor beredskap som helst. Som tur är har vi ett gott samarbete med dem vi jobbar med inom driftområdet. Det gör att vi kan få fram extra kraft de dagar väderläget är särskilt besvärligt.