Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHC–produkt klar för seriekonkurrent

Han har Nässjö HC som moderklubb och avslutade förra säsongen med laget i hockeytvåan. Nu står det dock klart att forwardens karriär går vidare hos en seriekonkurrent.

Martin Jönsson, 22, inledde hockeykarriären i Nässjö HC, men lämnade för HV71:s organisation tidigt och blev kvar där under juniortiden. 2018/19 spelade han bland annat i det amerikanska juniorlaget Fairbanks Ice Dogs, men det blev mestadels matcher i Vimmerby, samt tre insatser i Nässjö-tröjan.

Förra säsongen inledde han i Vimmerby, men avslutade på lån i Nässjö HC. Efter 10 poäng på 14 matcher i seriespelet blev det även 5 poäng på 3 matcher i NHC:s kvalspel.

Nu står det klart att han kommer tillhöra en av Nässjö HC:s seriekonkurrenter kommande säsong. Detta då han är presenterad som ett nyförvärv i Värnamo Hockey.

– I Martin får vi en välutbildad spelare som har gjort över 50 matcher i Hockeyettan. Det är en skicklig forward, med bra skridskoåkning, som är nyttig över hela isen, säger Värnamo Hockeys tränare, Marcus Bengtsson, i en kommentar till klubbens hemsida.

Förutom ovan nämnda klubbar har Jönsson även spelat tre matcher med HA74, detta under säsongen 2017/18. samt Vallentuna BK.