Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilla Fischer bronshjälte på mållinjen: ”Jag är lycklig nu”

I sin sista nick i ett fotbolls-VM fick Nilla Fischer extremt bra användning för, i hennes eget tycke, stora panna. Mittbacken blev räddande ängel när Sverige vann lördagens bronsmatch mot England med 2–1. – Jag tänkte bara: ”Fan, spänn nacken nu”, säger Fischer.

Det tredje svenska VM-bronset i historien är säkrat – men det satt långt inne mot de engelska ”Lejoninnorna”.

I slutminuterna kämpade Sverige desperat för att freda sitt mål – men såg för ett ögonblick i den 90:e minuten ut att bli hårt straffade. Detta när Lucy Bronzes fina volleyträff gick förbi samtliga spelare i straffområdet – inklusive Hedvig Lindahl i målet – utom en.

Sveriges mittbacksveteran Nilla Fischer hade nämligen sjunkit tillbaka på mållinjen. Därifrån agerade hon räddande ängel – och stoppade den hårda bollen med skallen.

– Jag skulle säga att jag mer blev träffad, säger Fischer ödmjukt efter matchen och tillägger:

– Jag tänkte bara: ”Fan, spänn nacken nu”. Det var en bra träff men det gjorde inte ont. Ibland ska man stå på rätt plats. Det var skönt att man gjorde det i dag.

TT: Var det din bästa VM-nick?

– Det får man säga att det var. Den viktigaste i alla fall. Det var en riktig kämparinsats i dag. Vi var riktigt bra i 30 minuter, men sen handlade det bara om att ta sig igenom resten. Vi var trötta i dag, men vi är bra på att försvara och alla gav 110 procent. Jag tycker vi är värda det här.

I sitt sista VM för det svenska landslaget fick 34-åringen nu avsluta med en medalj.

– Det är svårt att ta in, det känns extremt bra. Såklart. Lycka och lättnad. Det är en så stor skillnad på att åka hem som trea i stället för fyra. Nu har vi vunnit en medalj istället för att förlorat en. Man är lycklig nu, säger Fischer.

Sverige kommer nu att firas på Götaplatsen i Göteborg på måndag, något som kommer att sändas på TV4 klockan 17.50–18.50.

Pelle Strandman/TT