Smålands-Tidningen gjorde sin entré på den sociala bildplattformen Instagram den 5 februari 2018. Tanken var bland annat att vi genom kontot @smalandstidningen skulle bjuda med läsarna bakom kulisserna i reportrarnas vardag och låta följarna lära känna journalisterna bakom nyheterna.

– Här får man hänga med våra reportrar när de gör sitt jobb. Vi vill samtidigt vara en del av läsarnas vardag och hålla en dialog med dem i lättsam ton, säger Tobias Karlsson, nyhetschef på Smålands-Tidningen.

I skrivande stund har 548 inlägg publicerats på Instagramsidan och blandningen är stor. Genom bilder, videor, bildspel och händelser har läsarna kunnat följa de lokala nyheterna, se hur reportrarna jobbar och fått ta del av vackra och häftiga bilder från andra läsare via hashtaggen #smtläsarbild.

– Den som följer oss får ta del av intressanta, roliga, spännande och fina händelser från Eksjö, Aneby och Ydre. Det kan vara en lokal snackis på stan, en vacker utsikt i bygden eller ett trevligt nedslag från våra journalisters vardag.

I videon ovan finns ett bildsvep med ett stort urval av bilder från hela Smålands-Tidningens tid på Instagram.