Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är politikerdagarna i Aneby igång - lockar riksdagsledamöter

För andra året i rad arrangeras Politikerdagarna av Aneby Näringslivsförening där flera viktiga och lokala frågor debatteras.

Fem riksdagsledamöter kommer att medverka under de olika dagarna för att debattera olika frågor.

– Vi tycker att det är väldigt bra uppställning. De övriga partier som inte har riksdagsledamöter på plats har sina toppkandidater i länet med på dessa dagar, säger Ola Gustavsson, näringslivs- och fritidsansvarig.

Under torsdagen debatterades arbetsmarknad, ungdomar och integration, men det var även stort fokus på psykisk ohälsa bland ungdomar.

– Några har frågat oss varför vi inte har med en fråga om sjukvård, men vi anser att den som bjuder in till debatten väljer ämnena. Det är dessa ämnen som vi ser som viktiga ur vårt perspektiv, säger Ola Gustavsson.

Under fredag debatteras bostadspolitik, näringsliv och miljö och under lördag förmiddag kommer lokala frågor med skiftande ämnen att lyftas.

– Då initierar partierna vad man vill tala om och varje parti får inledande några minuter för att slå an tonen. Sedan fortsätter det med replikskiften och debatt.

Det kommer även vara möjligt för publiken på plats att ställa frågor.