Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu flyttar Smålands-Tidningen till nya lokaler

Under måndagen flyttades i stort sett hela Smålands-Tidningens redaktion till en nya lokal. Knappt en minuts promenad tar det från gamla till nya lokalen. – Den nya lokalen är bättre anpassad efter nuvarande personalstyrka, säger Mikael Malmqvist, operativ chef på Hall Media.

Smålands-Tidningen är nära förknippat med redaktionen på Nybrogatan 8 under årtionden. Under veckan flyttar tidningen över till Södra Storgatan 14, och lokalerna där banken Nordea tidigare låg. De lämnade sina lokaler hösten 2016.

– I vår ständiga ambition att vara ett modernt mediahus som andas framtid så är en ny fräsch lokal ett steg i rätt riktning. Dessutom är den nya lokalen bättre anpassad efter nuvarande personalstyrka, säger Mikael Malmqvist, operativ chef på Hall Media.

Mari Ermeland, reporter på Smålands-Tidningen, har arbetat på redaktionen i Eksjö sedan 1985.

– Vi har haft mycket roligt här i huset, men det känns som att det är rätt tid att lämna nu. Det ska bli roligt att jobba vidare i de nya lokalerna, säger hon.

Innan flytten har det gjorts en del ingrepp i lokalen, främst allmän uppfräschning på väggar, golv, tak samt et nytt kök.

Kommer det innebära några förändringar för den som vill besöka Smålands-Tidningen?

– Nej, nu som förr är den lokala Eksjöbon hjärtligt välkommen till oss. Den lokala närvaron är mycket viktig för oss på Hall Media, säger Malmqvist.

Vet du vad som kommer hända med de gamla lokalerna?

– Det är en fråga för fastighetsägarna.