Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu utser vi Eksjös vackraste byggnad – rösta fram din favorit här

Artikel 1 av 1
Eksjös vackraste byggnader
Visa alla artiklar

Eksjö är fyllt till brädden av ståtliga byggnader. Men vilken är egentligen den allra finaste? Nu har du chansen att rösta fram din favorit.

Engagemanget var stort när Smålands-Tidningen bad läsarna nominera sina favoritbyggnader i Eksjö. Bidragen har strömmat in via Facebook, Instagram och mejl.

Idén föddes efter att lobbygruppen Arkitekturupproret hållit en omröstning om Sveriges fulaste byggnader. I den småländska deltävlingen hamnade ett bidrag från Eksjö på 11:e plats, dock endast med 37 röster. Det rör sig om byggnaden på Södra kyrkogatan som Lennart Grandelius ritat.

I en intervju med tidningen har den förre stadsarkitekten svarat på kritiken och berättat om hur byggnaden med den säregna arkitekturen blev till. Flera läsare har också hört av sig och berättat att de inte alls håller med Arkitekturupprorets följare om det är Eksjös fulaste byggnad.

TV: Här svarar Eksjöprofilen på arkitekturkritiken: ”Berör mig ingenting”

Men den finns heller inte med bland läsarnas egna favoritbyggnader i Eksjö. Ingen har nämligen nominerat den som stadens vackraste. Däremot har 19 andra ståtliga byggnader föreslagits som Eksjös kronjuvel. Vilken är din favorit? Omröstningen pågår på sajten och i SmT-appen fram till och med 18 oktober.