Det är 110 verk som finns med i utställningen som går under namnet Work of art. Eksjö museum började efterlysa konstverk redan i slutet av september till denna utställning, och den riktade sig till hela landet, även om man trodde att flertalet skulle komma från Eksjö med omnejd.

Resultatet blev över förväntan, 103 konstnärer, amatörer eller yrkesverksamma, skickade in tre tavlor. Eksjö museums personal insåg snart att alla tre inte skulle få plats, utan valde ut en av tre.

Anledningen till att det är 110 verk är för att det är några personer som har gjort skulpturer har fått med flera verk.

Under onsdagen, den 20 december, är det vernissage på Eksjö museum. Där så många som möjligt av konstnärerna kommer att närvara.

Vi trodde det skulle bli svårt att få plats med alla tavlor. Men vi tycker att det är förvånansvärt luftigt. Det är svårt att hänga konst när det är en av varje. Det kan vara svårt att hänga en vanlig konstutställning ibland när det bara är från en konstnär, här är det 103, säger Lisa Ugarph från Eksjö museum.

Pia Löfgren, museichef, berättar att de har försökt hitta grupper som lyfter varandra.

Vi valde att ha en blomstervägg på den här väggen. Sen har vi grupperat det lite efter motiv, men framförallt vad som går ihop och att det lyfter varandra, säger hon.

Tidningen har mött två av konstnärerna som är med i utställningen. Det är Marie Rundqvist och Anna Engelsen, båda bor i Eksjö.

Jag har gillat att måla sedan jag var liten. Jag tyckte att bild var väldigt roligt i skolan. Senare utbildade jag mig till lärare. På högskolan hade jag två bra betyg, det ena var specialpedagogik och det andra var bild. Men jag har arbetat som speciallärare och är lågstadielärare, berättar Marie och fortsätter:

Som pensionär har jag fått tid att måla. Då upptäckte jag att man kunde gå till Krusagården, på en daggrupp. Vi målar mycket akvareller. Vi får tips av varandra och har himla roligt tillsammans.

Marie berättar att det är första gången som hon är med i en utställning.

Jag fick verkligen ta mod till mig. Det känns väldigt pirrigt att få vara med i utställningen, säger hon.

När Anna Engelsen fick höra om utställningen som Eksjö museum skulle ordna tyckte hon att det var en jätterolig idé, att många konstnärer samlar sina verk.

Då tänkte jag att, där måste jag hänga på. Vi har måleri i släkten så att måla tavlor är inte en ny grej, det känns väldigt naturligt.

Jag målar olja och akvarell och målar mycket med mina känslor hela tiden. Just nu har jag en elefantmålning här. Det handlar mycket om att vi måste rädda våra djur på den här planeten.

Anna berättar att hon brukar åka ner och arbeta som volontär bland elefanter. Då passar hon på att fotografera, som hon senare använder när hon ska måla.

Tidigare har det varit isbjörn- och vargperioder. Nu är det elefantperioden.

Det känns jätteroligt att få vara en del av den här utställningen. Det är inspirerande, säger hon.

Utställningen pågår till den 11 februari.

LÄS MER: Över 100 konstnärer på samma utställning

LÄS MER: Alla får delta i museets utställning