Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ägare till apoteket

Apoteket i Aneby har bytt ägare. Numera tillhör man baltiska Euroapotheca.

2010 fick Apoteksgruppen, vars serviceorganisation och 150 apotek ägdes av staten, i uppdrag att sälja apoteken till entreprenörer. Mats Winterfelt valde då, med stöd av serviceorganisationen, att ta över apoteket i Aneby.

Nu har ägarförhållandena förändrats. Nyligen sålde staten Apoteksgruppens serviceorganisation till Euroapotheca. Det är baltisk jätte med 454 apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Ukraina.

– Euroapotheca är en av norra Europas största apotekskedjor, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

I samband med ägarskiftet beslutade sig flera entreprenörer att sälja tillbaka sina apotek. En av dem är Mats Winterfelt. Det innebär att apoteket Mården nu har Europotheca som ägare.

Känner sig trygga

Caroline Stolt är chef för apoteket i Aneby, där ytterligare tre personer arbetar. Enligt henne får man bättre förutsättningar med en större ägare, samtidigt som hon påpekar att det fungerade mycket bra även tidigare.

– Vi känner oss trygga i det här, säger hon.

Enligt henne kan sortimentet eventuellt komma att förändras i framtiden, men i nuläget lär kunderna inte märka någon skillnad.

– Vi har kvar samma skylt och samma personal och hoppas få behålla våra kunder.

Av naturliga skäl är merparten av dem Aneby, men även folk från bland annat Sunhult, Frinnaryd och Lekeryd hittar till apoteket Mården.

I maj i år gick flyttlasset till de nuvarande lokalerna på Köpmansgatan 11.

– Jag tycker faktiskt att vi har fått ett uppsving sedan dess. Flytten, även om den ju inte gick så långt, har inneburit att kunder utifrån lättare hittar till oss. Parkeringsmöjligheterna har också blivit mycket bättre.

– Vi trivs jättebra i våra nya lokaler, de är stora och fräscha, säger Caroline Stolt.

Läs mer: Flyttlasset gick i våras