Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny detaljplan för Orrhaga är antagen – ett enigt fullmäktige

Detaljplanen för Kvarteret Hajen i Orrhaga har antagits av kommunfullmäktige i Eksjö. Ärendet diskuterades inte då politikerna var eniga i sitt beslut, att anta detaljplanen.

Detaljplanen som gäller Kvarteret Hajen, som ligger längs Orrhagavägen, har tidningen följt. Syftet med den nya detaljplanen är att möjliggöra för byggnation för bostadsändamål och förtäta befintlig bostadsstruktur.

Flera boende i området har protesterat mot detaljplanen. De lämnade in gemensamt yttrande med frågeställningar och påpekande mot detaljplanen, både under samrådstiden och granskningen.

Ärendet gick vidare i processen. Granskningsutlåtandet godkändes av nämnden och detaljplanen gick därmed vidare till kommunfullmäktige.

När ärendet togs upp i senaste fullmäktige skulle ledamöterna ta beslut om att anta detaljplanen eller inte. Ingen begärde ordet utan det var ett enigt fullmäktige antog planen.

LÄS MER: Bostadsplanerna i Orrhaga har inte avfärdats

LÄS MER: Fastighetsägarna protesterar: ”Olämplig mark att bygga bostäder på”

LÄS MER: Här har Eksjöbor tyckt till om detaljplanen Hajen

LÄS MER: Upprörda känslor vid möte: ”Det är självklart”

LÄS MER: Område i Orrhaga kan bli aktuellt för bostäder