Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny lista till kommunalvalet

För första gången ställer Vänsterpartiet i Ydre upp med en lista till kommunalvalet.

Vänsterpartiets lista till kommunalvalet presenterades förra veckan i Asby. Olle Forsell har länge varit aktiv i partiet och är initiativtagare till listan.

– Plötsligt fanns det många som sa att det är dags. Det händer mycket i samhället nu, därför måste vi sätta ner foten för den utveckling som sker. Många ville bidra till listan så det var lätt att få ihop namn, säger Olle Forsell.

Han är en av nio kandidater på listan, som består av fyra kvinnor och fem män.

– Partiet växer snabbt, både när det gäller röster och medlemmar. Lokalt hoppas vi på två mandat, men vi siktar på ett tredje.

"Inte snegla mot stan"

– Vi vill att Ydre ska bli Sveriges bästa landsortskommun genom att ta vara på det positiva och göra det starkt. Inte snegla mot stan, utan se hur vi kan få det bra på landet. Vi ska företräda vanliga små människor i fullmäktige, säger Olle Forsell.

Partiet håller på att ta fram ett program inför höstens val och kommer anordna fler träffar för att prata med sina väljare.

– Fördelen med en liten kommun är att alla känner igen namnen på listan. Vi vill ha kontakten med våra väljare, träffas, dricka kaffe och framförallt lyssna. Men precis lika viktigt är det att efter valet ha kontakt med invånarna, inte bara vart fjärde år.