Mässan är ännu en dryg månad bort men börjar redan nu ta form. Klart står, som sagt, att mässbesökarna ska bli mer aktiverade den här gången än vad de tidigare blivit. Bland annat utlovas speeddejting för sommarjobb, frågepanel med arbetsgivare samt en föreläsning med Henrik Fexeus om ”konsten att få mentala superkrafter och hur vi kan använda vår hjärna mer effektivt”.

– Risken med en mässa är att man som besökare går dit, går ett varv och sen går hem igen. Nu vill vi att det ska hända saker hela dagen och erbjuder fler möjligheter att träffa och prata med olika arbetsgivare. Vi vill att det ska kännas värt att vara kvar en stund och jag tycker det är så kul att företagen är med på noterna när man hittar på något nytt, säger Jennie Heimdal, näringslivsutvecklare vid Eksjö kommun.

Kan påverka val

Mässan äger rum den 20 mars i Olsbergs arena och redan har många utställare anmält sig, även om det fortfarande finns platser kvar att ta innan sista anmälningsdag den 15 februari. Att mässan, som är öppen för allmänheten, ligger där den ligger i kalendern är heller ingen slump.

– Tanken är att den ligger i tid så att den kan påverka både gymnasieval och val till högskolan, och underlätta planerna för sommarjobb, förklarar Heimdal.

Eksjö kommun arrangerar mässan i samarbete med Eksjö.nu, Arbetsförmedlingen och Swedbank.

LÄS MER: Mot nya mål på jobbmässan