Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya poäng i världscupen för Wikström

Emelie Wikström tog sig vidare till andra åket i Flachau, Österrike och inkasserade nya poäng i världscupen. Men den fina prestationen från Zagreb för drygt en vecka sedan kunde hon inte upprepa.

Emelie Wikström hade stora förväntningar på sig inför världscupens tävling i österrikiska Flachau efter den fina tiondeplatsen i Zagreb för tio dagar sedan.

Sävsjötjejen tog sig vidare till andra åket trots att hon inte alls fick till det. Med 56.43 hade hon 28:e bästa tid av de 30 som gick vidare och var över tre sekunder bakom ledaren Petra Vlhova från Slovakien.

Fyra svenskar tog sig vidare till andra åket, Anna Swenn-Larsson (fyra), Sara Hector (tia), Magdalena Fjällström (elva) och Emelie Wikström (28).

Därmed fick Wikström tidigt ge sig ut i backen för det andra åket. Och Wikström klättrade. Åkarna i toppen var för långt före – men hon lyckades köra in några placeringar och slutade till sist på 24:e plats.

I toppstriden blev det dramatiskt.

Anna Swenn-Larsson stod för ett jätteåk, tog ledningen och satte en tid som räckte till andra plats bakom Petra Vlhova. Amerikanskan Mikael Shiffrin blev trea.

Magdalena Fjällström slutade på 14:e plats och Sara Hector på 20:e plats.