För andra året i rad sköter Lions isbanan i anslutning till Stadsparkens lekpark. Där finns isen där framför allt de yngsta barnen kan ta sina första skär. Fram till nyårsafton var det kalasis, enligt Bert Johansson.

Nyårsdagen efter var en bedrövelse. Förutom att isbanan var fylld av raketrester, hade stora fotspår skapats i isen. Under nyårsaftonen föll snöblandat regn som nyårsfirarna gick omkring i.

Fotspåren frös sedan till is, och det är över hela banan. Det var någonting så fruktansvärt, säger Bert Johansson.

Och vi kan inte spola på det, berättar Bengt Bonving.

Utöver de djupa fotspåren som skapats har även raketrester frusit fast i isen. Lions tog därför beslutet att stänga av kylaggregatet för att låta isen smälta bort.

Det är därför vi vill tala om varför man inte kan använda banan. Det är första gången vi har fått spola om den, berättar Bert Johansson.

Hur lång tid det tar innan det finns ny is att åka på beror helt på vädret.

Så fort det bara finns en möjlighet att spola upp banan ska vi göra det, men vi är beroende av väderleken, berättar Bert Johansson.

De båda Lions-medlemmarna beklagar att nyårsfirandet förstört barnens möjlighet att åka skridskor i parken för en tid framöver. Det är för barnens skull som Lions sköter isen. Enligt avtalet med kommunen ska det finnas is mellan december och februari.