Borde du komma ut och röra på dig lite oftare, eller kanske söker du nya sociala sammanhang? Då ligger onekligen sommarens cykelträffar nära till hands som en ypperlig aktivitet. I alla fall om du frågar de här herrarna som varit med en längre tid och cyklat nu, uppåt 20 år.

– Vi är ett gäng som umgås och håller igång konditionen. Och så stannar vi och rastar lite och så kan man vinna något på någon lott eller så, förklarar Tomas Delavaux upplägget.

Fortsatte ändå

Och det verkar ju vara ett lyckat koncept ty när ledarna från Cykelfrämjandet, som från början etablerade träffarna, drog sig tillbaka för många år sedan valde flera av deltagarna och fortsätta träffas och cykla tillsammans ändå.

– Vi har fortsatt av bara glädjen och viljan att fortsätta cykla tillsammans, berättar Ingemar Pilspets.

Cykelträffarna äger rum varje torsdag hela sommaren fram till mitten av september, alltid med start vid Eksjö camping, och varje gång cyklar man omkring en eller ett par mil på småvägar runtomkring Eksjö.

– Men det är ju ingen racertävling utan vi tar det lugnt, säger Tomas.

Alla välkomna

– Det är lite lagom tempo så det passar egentligen de flesta, tillägger Tore Jonsson.

Vanligtvis deltar mellan 10 och 15 cyklister, lika delar herrar och damer, men många fler är välkomna. Cykel och mellanmål är allt som behövs.

– Ja, kom gärna och delta. Och ta med ditt glada humör så få vi skratta och ha kul ihop, hälsar Ingemar.