Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt samarbete: Dags att ge sig ut på Upptäckartur – över kommungränserna

För den som vill hitta nya smultronställen att besöka nu i sommar har Eksjö kommun ingått i ett nytt samarbeta över kommun- och länsgränserna. Cykling, vandring, Astrid Lindgren och trästäder är i fokus. – Man kan upptäcka nya platser utan att trängas med folk, säger Robert Glader, destinationsutvecklare.

Robert Glader, destinationsutvecklare Eksjö kommun, kom med idén om att inleda ett samarbete med Vimmerby. Även Hultsfreds kommun ingår i gruppen.

– Nu när det ser ut som det gör i världen är vår tanke, som alla andra, att man måste locka folk att semestra på hemmaplan. Vi vill att man ska upptäcka ett större område och valde därför att samarbeta mellan tre kommuner, säger han.

Samarbetet kallar de för Upptäckartur. På sociala medier kommer de att lyfta fram platser inom olika teman.

– Nu kör vi naturtema med fokus på vandring och cykling. Vi lyfter fram platser och aktiviteter man kan göra kring detta, säger Robert Glader.

Ett annat tema är vad som finns att göra kring Astrid Lindgrens hemtrakter, som att upptäcka inspelningsplatser. Sista temat kallas för Eksjö och Vimmerbys trästäder.

– Vimmerby har faktiskt också en väldigt fin trästad, som kanske inte alltid uppmärksammas. Många vet säkert redan, men det finns också en hel del som inte har en naturlig koppling att åka mellan städerna.

Det finns en karta att hämta på turistbyråerna i Mariannelund, Eksjö, Vimmerby och Hultsfred. Där finns sju platser utmärkta med tillhörande beskrivning. Tips på var man man kan äta och bo framgår också.

– I de här små kommunerna behöver man samarbeta, annars går det inte att överleva. Man får släppa lite vilket län det är man finns i, säger Robert Glader.