Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oönskade julklappar säljs i smyg på Blocket

Just nu är det högt tryck på Blocket. Orsaken: Alla oönskade julklappar. Under mellandagarna säljs saker för miljontals kronor.

Många får en julklapp som de inte gillar. Det märks inte minst på Blocket.

– Vi ser många annonser där det står "aldrig använd", "lapparna kvar" och "obruten förpackning" vilket vittnar om att det är många klappar som säljs vidare, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket i ett pressmeddelande.

Redan på julaftons eftermiddag ökar säljannonserna kraftigt på Blocket.

Enligt en Sifo-mätning som gjorts på uppdrag av Blocket säger var tionde svensk att de i hemlighet sålt vidare en julklapp de fått. Fler kvinnor (12%) uppger att de i hemlighet har sålt en julklapp, jämfört med män (8%).

Man kan tycka att det är ett slöseri med alla inköpta oönskade klappar som säljs vidare, men det finns faktiskt en positiv vinkel på det hela, menar man från Blocket.

– Det är bra med begagnatmarknaden för både plånboken och miljön. Genom den kan man skona planeten från prylsvinn och samtidigt fynda någons oönskade julklapp eller sälja iväg sin egen och tjäna en slant, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket.

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos riksrepresentativa och slumpmässigt rekryterade webbpanel. 1001 intervjuer samlades in bland personer 18-79 år under tidsperioden 31 oktober-5 november.