Tidningen har tidigare berättat om att

Under hösten greps bland annat ett antal män i en stor kokainhärvan där två män med anknytning till Höglandet

Men någon minskning av kokainet de senaste månaderna har polisen inte sett.

– Det är en oroväckande hög tillgång. Det har blivit en vardagsdrog och till och med missbrukarna använder kokain och det hör ju inte till normalbilden, säger chefen för lokalpolisområde Höglandet, Jonas Lindell.

Hur jobbar ni för att stävja det här problemet?

– är ett tydligt grepp vi tar emot det. Ju tydligare vi går in och kraftsamlar, desto mer effekt blir det, säger Lindell som annars inte vill peka ut någon kommun som värre än den andra.

I övrigt rapporterar polisen om ett fortsatt ansträngt läge där de grova brotten måste prioriteras.

– I vårt polisområde har vi haft en skjutning i Värnamo och sedan mordet i Nässjö som tar ganska mycket kraft från oss. När det gäller de här grova brotten så hjälps vi åt över hela området. Vi har personal från Höglandet som stöttar ”grova brott-gruppen”.

– Det här gör att vi måste prioritera ganska hårt i vilka ärenden vi utreder. Vissa ärenden kommer helt enkelt att utredas lite senare, det är den verklighet vi lever i.

De senaste månaderna har utredningsarbetet gett goda resultat enligt polisen själva.

– Vi har gjort många bra saker. Vi har tidvis haft ganska många frihetsberövande där vi fått ganska bra resultat, det gäller både stöldärenden och vapenärenden samt andra ärenden som gett ringar på vattnet.

Polisen arbetar också hårt med att slutföra medborgarlöften i de olika Höglandskommunerna.

– Medborgarlöften är tecknat i Tranås, Aneby, Nässjö för 2018 och vi kommer inom kort teckna för resterande kommuner. Men det går inte skriva nya varje år, utan för att nå effekt måste man jobba långsiktigt.