Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar samlades in under missionslopp: "Inte förväntat oss så mycket pengar"

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Missionsloppet i Mariannelund inbringade en större slant än förväntat. Pengarna går till biståndsorganisationen Pingstmissionens utvecklingssamarbete.

Idrottsföreningen på Mariannelunds folkhögskola har anordnat ett missionslopp för att samla in pengar till PMU:s, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, insatser mot covid-19.

En runda på en kilometer fick de cirka 20 deltagarna springa. Sponsorer i form av vänner, familj och bekanta fick satsa en summa per varv som personen sprang eller gick.

Totalt 17 500 kronor samlades in.

– Vi hade inte alls förväntat oss att så mycket pengar skulle komma in, men vi var många som gav lite och det blev tillsammans mycket, säger Elina Bengtson.

Pengarna går till PUM:s insatser mot covid-19, för att tänka utanför Sveriges gränser och globalt. PMU hjälper några av de mest utsatta och ger bättre möjlighet till hygien, medicinsk utrustning, matutdelning och sprider information om covid-19.

– Vi är glada att kunna göra något för att hjälpa den rådande situationen och kände att missionslopp var ett förvånansvärt enkelt och roligt sätt att göra det på, säger Elina Bengtson.