Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis slog till mot städfirma – två gripna: ”Så smutsigt”

En äldre man i Hjältevadstrakten hade anlitat en städfirma. Då upptäckte han att två anställda gick runt och tog smycken från bostaden. – Det är så smutsigt, de här brotten, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Det var på lördagseftermiddagen som polisen fick larm om ett misstänkt stöldärende i Hjältevadstrakten, Eksjö kommun.

– En person hade anlitat en städfirma, och i samband med det upptäckte personen att två anställda från den här städfirman tog föremål från bostaden, säger Jonas Schånberg, vakthavande befäl vid polisregion Öst, och fortsätter:

– Samtliga inblandade var kvar på platsen när vi kom fram och vi grep två personer som nu misstänks för stöld.

Mikael Ehne berättar senare under kvällen att det handlar om ett åldringsbrott och att de misstänkta stal smycken. Värdet är ännu okänt.

– Målsägande var misstänksam eftersom det hade hänt förut och nu hände det igen, säger han.

De två gripna är en man i 60-årsåldern och en kvinna i 55-årsåldern som misstänks för stöld alternativt grov stöld.

Ökning av åldringsbrott

Polisens uppfattning är att åldringsbrotten har ökat den senaste tiden.

– När det gäller personer som får knepiga samtal från en person som säger att ens släkting har varit med om en olycka och behöver pengar, eller om man får oväntade besök, då ska man vara vaksam och misstänksam, säger Mikael Ehne. Han fortsätter:

– Väntar man besök är det inget konstigt, men man borde vara försiktig med vem man släpper in om någon dyker upp oväntat och vill utföra till exempel serviceåtgärder.

Är man osäker på hur man ska göra om en okänd person står i dörröppningen uppmanar polisen att man ringer dem innan man släpper in någon.

– Det är så smutsigt, de här brotten. Vi är väldigt angelägna om att begränsa de här brotten.

Polisen uppgav sedan att de misstänkta anhölls, efter förhör med åklagare, på sannolika skäl misstänkta för grov stöld.