Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen efterlyser två män för åldringsbrott i Jönköping

Två män lurade till sig 19 000 kronor från en 90-årig kvinna i höstas. Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp och släpper en övervakningsbild på gärningsmännen. – Vi är säkra på att de här personerna är inblandade, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Det var den 28 september förra året som två män ställde sig bakom en 90-årig kvinna i kassakön till Hemköp på Barnarpsgatan i Jönköping.

Medan en av männen pratar med kassapersonalen ställer sig den andra mannen så att han kan se koden som 90-åringen knappar in.

– Efter det lämnade alla inblandade butiken. Hur de sedan lyckades ta hennes kort är lite oklart, men ganska exakt 40 minuter senare användes kvinnans kort för att ta ut 19 000 kronor i en bankautomat. Därefter försökte man också göra köp på Willys samt på Elgiganten i Jönköping, men de köpen gick inte igenom, säger Bonnie Stigsdotter som tillhör brottssamordningen region öst, med inriktning på bedrägeribrott.

Polisen: ”Vi är säkra”

Eftersom det finns ett tiotal liknande ärenden i andra delar av Sverige går polisen nu ut med en övervakningsbild på männen, och hoppas att någon känner igen dem.

– Vi är säkra på att de här personerna är inblandade i brottet i Jönköping. Vi kan inte garantera att männen är skyldiga till de andra men det är inte heller något vi kan utesluta. Alla butiker har inte så bra kameror så det är inte lika tydligt vid några andra tillfällen, säger Erik Terneborn och understryker att man kan höra av sig till 114 14 och lämna tips om fallet.