Polisen fick larm om händelsen klockan 17.11 och flera patruller beordrades till platsen i området Rörstorp.

Rånet ska enligt polisen ha ägt rumt ungefär 16.50. Polisen har pratat med vittnen och enligt uppgifter ska det ha varit en ensam gärningsman som varit maskerad.

Enligt polisen ska mannen ha hotat personalen för att tvinga till sig pengar, men om han fått med sig några kontanter kan polisen inte svara på. Vad det rör sig om för vapen är ännu oklart.

Enligt polisen ska mannen ha lämnat platsen till fots. Området kring butiken spärrades av för teknisk undersökning och polisen sökte efter mannen, bland annat med hjälp av en hundpatrull.

Enligt Monica Bergström, presstalesperson vid polisregion öst, ska ingen person ha skadats fysiskt i samband med rånet.

Vi har inte så bra signalement men om det är någon som har sett något som skulle kunna sättas i samband med händelsen får man gärna höra av sig till oss, säger hon.

Klockan 18.30 meddelade polisen att de avslutat sitt arbete på platsen och att avspärrningen hade hävts. Polisen kommer att fortsätta utredningsarbetet med att bland annat hålla fler vittnesförhör.

Ingen person har gripits misstänkt för rånet.

Vi har gjort beslag på platsen som vi har tagit med för spårsäkring men vad kan jag inte gå in på just nu, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion öst.