Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen summerar: Ofredanden och fylla på stadsfesten

Artikel 40 av 42
Eksjö stadsfest 2019
Visa alla artiklar

Två tonårstjejer har polisanmält att de blivit ofredade på stadsfesten. Annars var det fylleriet som gav polisen mest jobb. Ett 30-tal berusade, varav tre under 18 år, omhändertogs.

– En 14-årig tjej har anmält att hon blivit tafsad på. Där har vi ett namn på en misstänkt person. En annan tjej, 17 år gammal, har anmält att ett tiotal för henne okända killar har puttat henne fram och tillbaka mellan sig. Detta hände på Finlandsgatan. Killarna har också försökt tafsa på henne och ska i något fall även ha lyckats med det, säger Roger Olsson vid Polisen Höglandet.

– Båda ofredandena skedde på fredagskvällen.

Många fulla unga

Enligt Roger Olsson var stadsfesten i de flesta avseenden ungefär som förväntat.

– Det som stack ut var att det var så många berusade ungdomar, särskilt under fredagskvällen. Det fick oss att gå ut på Facebook och påtala vikten av föräldraansvar, att hålla lite koll på vad ens ungdomar gör.

Av de 15 som under fredagen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade, lob, var tre under 18 år.

– Där kontaktade vi vårdnadshavare.

Under lördagen omhändertogs 14 berusade personer, ingen av dem var under 18 år.

Två greps

En person greps under fredagskvällen, misstänkt för att ha misshandlat två för honom obekanta personer på Broarpsvägen. Han var anhållen en stund men släpptes sedan fri. De misshandlade ska enligt polisen inte ha fått några allvarliga skador.

Under lördagskvällen greps en 17-åring misstänkt för hot mot tjänsteman i samband med att poliser skulle avvisa honom från festområdet.

”Skapligt i övrigt”

– Vi fick in två anmälningar om misstänkta fickstölder och har upprättat tre anmälningar om ringa narkotikabrott efter misstanke om påverkan och innehav. En anmälan om misstänkt dopingbrott har också upprättats i samband med stadsfesten.

– I övrigt var stadsfesten skaplig, det var inga större konstigheter egentligen, sammanfattar Roger Olsson festdeltagarnas uppträdande och polisens insatser.