Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen utreder grovt våldsbrott på kvinna – man anhållen för mord

I tisdags hittades en kvinna svårt skadad i en lägenhet i Vetlanda. På onsdagen uppger åklagaren att kvinnan avlidit. En man i 55-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för mord.

Den kvinna i 60-årsåldern som hittades skadad i en lägenhet i norra Vetlanda på tisdagsmorgonen har avlidit av sina skador, uppger åklagaren Anders Brokelind.

Mannen som greps i anslutning till platsen och som anhölls senare misstänks nu för mord.

– Han är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre graden av misstanke. Vi kommer avvakta obduktionen som kommer äga rum på torsdag för att se vad som har skett, säger Brokelind.

Polisen har hittills varit fåordig vad som skett, men gick på tisdagen ut med uppgiften att en kvinna hittats skadad i sin lägenhet. Larmet kom via SOS och skadorna tydde på att ett brott kunde ligga bakom. Av den anledningen larmade ambulansen polisen.

Mannen förhördes av polisen större delen av onsdagen. I förhör förnekar mannen brott.

– Han säger själv att han inte har gjort något, säger Anders Brokelind.

Polisen kan med säkerhet inte säga vad kvinnans dödsorsak är. Något misstänkt mordvapen har inte tagits i beslag, vilket gör att polisen nu inväntar mer detaljer kring dödsfallet från en rättsläkare och från Nationellt forensiskt centrum i Linköping, NFC.

– Antingen handlar det om en olyckshändelse eller så är det någon annan som har åstadkommit det här (kvinnans skador), fortsätter Brokelind.

Både kvinnan och mannen är hemmahörandes i Vetlanda kommun. Enligt polisen ska de haft någon typ av relation, mer än så vill varken polis eller åklagare uttala sig om.