När tidningen träffade Maria Havskog besökte hon kulturskolan i några timmar. Då hade hon tidigare besökt museet, turistbyrån, biblioteket, Olsbergs arena, Campus i12 och Eksjö vux. Ett besök på Eksjö.nu stod också på schemat.

Vad är din relation till kulturskolan?

– Jag har själv spelat här när jag var barn och mina barn har spelat här. Jag försöker lyssna på konserter och anlita dem när det går. Det är fantastiskt. Jag började själv när jag gick i årskurs 2 och höll på till och med gymnasiet. Det blev ganska många år som jag spelade piano. Det är min egen erfarenhet av kulturskolan, som då hette musikskolan.

Efter de här dagarna med några timmars besök i verksamheterna säger Maria Havskog att det är mycket information och intryck som hon tar med sig.

– Vi sitter på nämndsmötena en gång i månaden och ska bestämma. Därför kan det vara bra att ha varit ute och sett och känt in lite grann i verksamheterna i alla fall. Sen kan det ändå bli beslut som inte alla tycker om, så är det, säger hon och fortsätter:

– Jag inbillar mig inte att jag kan verksamheterna efter fyra timmar, men jag har fått en liten känsla i alla fall. Sen kanske det är bra för alla som jobbar att veta vem jag är också. Det har känts bra och varit väldigt kul.