Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punklegendarer klara för för stadsfesten

 
Eksjö stadsfest 2019
Visa alla artiklar

Skatepunkbandet Millencolin kommer till Eksjö stadsfest. I veckan blev det också klart att Eksjöbandet Orbit Culture kommer att spela i stan sista helgen i augusti.

Det var 1992 som bandet Millencolin bildades i Örebro. Det var de tonåringarna Nikola Šarčević, Mathias Färm och Erik Ohlsson. Trummisen Fredrik Larzon anslöt till bandet 1993, sedan dess har de bestått av samma bandmedlemmar.

Millencolin har gett ut nio studioalbum och det senaste SOS kom ut i februari tidigare i år. Från att ha sjungit om att åka skateboard och spela tv-spel handlar det senaste albumet om klimatpåverkan och den ökande främlingsfientligheten.

Lördagen den 31 augusti kommer de till Eksjö stadsfest.

Orbit Culture från Eksjö har spelat på Eksjö stadsfest flera år tidigare. Fiesta Eksjö säger att de har som målsättning att ge lokala band en chans att uppträda på stadsfesten.

Bandets musik beskrivs som tung och melodiös metal. Än så länge har de släppt fyra skivor och den senaste kom förra året. Snart kommer bandet att släppa nytt material. Spelningen på stadsfesten blir starten på deras Europaturné. Orbit Culture kommer att spela på Museigårdens scen den 30 augusti.

LÄS MER: Grammisnominerad dj-duo till stadsfesten

LÄS MER: Lisa Miskovsky är klar för Eksjö stadsfest

LÄS MER: Melloprofiler klara för stadsfesten

LÄS MER: Skånskt rockband till stadsfesten

LÄS MER: Molly återvänder till stadsfesten

LÄS MER: Backyard Babies klara för Eksjö stadsfest