Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten varnar för halka: ”Ta det väldigt försiktigt i trafiken”

Det har skett flera halkolyckor i länet under söndagen. Nu går räddningstjänsten ut och varnar för halka. – Man tror inte att det är halt när det har varit soligt och hyfsat varmt under dagen, säger Rickard Lindqvist, inre befäl hos räddningstjänsten.

Under söndagen har räddningstjänsten larmats till flera olyckor på olika platser i Jönköpings län. Bland annat en bil i diket på riksväg 26 norr om Gislaved och en annan singelolycka i Nässjö kommun, mellan Flisby och Anneberg.

Det är inte fastställt exakt vad som har orsakat varje olycka men räddningstjänsten går nu ut och varnar för att det är väldigt halt på vägarna i länet.

– Vi får in att det är väldigt halt på flera ställen i Jönköpings län vilket har orsakat flera olyckor. De flesta tänker inte på att det kan vara halt eftersom att det har varit hyfsat varmt och soligt under dagen men det är väldigt halt på vägarna, säger räddningstjänstens inre befäl Rickard Lindqvist och fortsätter:

– Om man ska ge sig ut på vägarna så måste man ta det väldigt försiktigt.