Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ränneracet ställs in – återkommer nästa år

Ännu ett idrottsevenemang tvingas ställa in på grund av coronapandemin. Den tio timmar långa endurotävlingen Ränneracet blir inte av i sommar.

FMCK Eksjös tiotimmmars–tävling har varit ett stående inslag i endurokalendern i många år. Men under 2020 blir det inget med den vanligtvis tuffa och prövande tävlingen Ränneracet.

I veckan som gick tog arrangörerna beslutet att sikta på nästa år istället.

”Styrelsen i FMCK Eksjö vill härmed meddela att vi tyvärr ej kommer att genomföra vår 10-timmarstävling den 18 juli i år. Detta på grund av det rådande läget med pandemin. Vi återkommer under 2021”, meddelar FMCK Eksjö via sina sociala medier.

Tävlingen skulle ha ägt rum den 18 juli och brukar ses som något av en försmak på höstens stora och klassiska tävling Ränneslättsloppet. Om Ränneslättsloppet kan köras som planerat den 18–20 september återstår att se.

Arrangörerna har tidigare meddelat att de kan ha is i magen med ett beslut fram till slutet på sommaren.

– Vi har gjort en tidsplan för när vi senast ska kunna öppna anmälan och det ligger en bit in i augusti. Fram tills dess jobbar vi på som vanligt så att vi ligger i startgroparna och bara kan trycka på startknappen när det släpper. Om det släpper, sa Ronnie Johansson i ledningsgruppen till tidningen för en tid sedan.

Det är dock klart att den första av de tre tävlingarna som ingår i en svensk enduroklassiker – Stångebroslaget – ställs in i sommar.