Äntligen, utbrast Marcus Eskdahl, regionråd (S) i talarstolen. Det känns skönt att vi idag är framme och kan fatta beslut om ett nytt vårdcentrum. Det är jätteviktigt för Råslätt och Jönköpings kommun.

Jag tycker det här är en historisk dag. De befintliga lokalerna för vårdcentralen på Råslätt är inte ändamålsenliga. Arbetsmiljön är bristfällig. Det är glädjande att vi nu kan komma tillrätta med detta, samtidigt får Råslätt ett nytt landmärke när den nya vårdenheten står klar i början av 2020.

Som väntat blev det ingen diskussion om den planerade storsatsningen på Råslätt vid regionfullmäktiges sammanträde i Sävsjö. De församlade vårdpolitikerna tycktes vara överens om att det är hög tid att sjösätta bygget. Råslättborna är i stort behov av samlat vårdcentrum i väl anpassade lokaler.

Jag tycker det är väldigt roligt att vi nu kan genomföra de byggplaner vi jobbat med under en längre tid, sa Malin Wengholm, regionråd (M).

I samband med att den befintliga vårdcentralen på Råslätt flyttas frigörs mark som bereder väg för nya, välbehövliga bostäder i överhettade Jönköpings kommun.