Av stämningsansökan framgår det att de brott som vederbörande är misstänkt för ska ha inträffat under samma dag. Det var i slutet på förra året, i Aneby kommun. Det handlar om totalt fem åtalspunkter.

Hög hastighet

Kommuninvånaren ska ha kört personbil i hög hastighet och vid flera tillfällen hamnat i motsatt körbana/körriktning. Fordonet har vinglat kraftigt och varit mycket nära att krocka med en annan trafikant.

Bilföraren är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och även för olovlig körning. Detta eftersom han har kört bil utan att ha rätt till det.

Ytterligare en åtalspunkt handlar om rattfylleri. Anebybon ska ha brukat amfetamin, den syntetiska drogen MDMA och hasch/cannabis i sådan mängd att det under eller efter den vårdslösa färden har funnits narkotika kvar i blodet. Han är även misstänkt för ringa narkotikabrott.

Med uppsåt

Vederbörande ska också ha haft en kniv i sitt fordon när han befann sig på allmän plats. Det har resulterat i att han är misstänkt för brott mot lagen om förbund beträffande knivar och andra farliga föremål.

Enligt åklagaren har mannen begått de brott han är misstänkt för med uppsåt eller av oaktsamhet.

Den åtalade har i förhör erkänt samtliga brott, dock inte att vårdslösheten i trafik ska bedömas som grov.

LÄS MER: Fängelse för flera trafikbrott