Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfull orsakade olycka – nu åtalas han

Mannen hade druckit mycket innan han sent på natten körde av vägen med en fyrhjuling och krockade med ett träd. Nu åtalas han för grovt rattfylleri.

TRANÅS

Vid tretiden en natt i september hamnade en man i 30-årsåldern i diket med sin fyrhjuling med släp på vägsträckan mellan Gripenberg och Linderås i Tranås kommun. Färden fortsatte tills fyrhjulingen kraschade mot ett träd.

Både föraren och den jämngamla passageraren fick föras med ambulans till sjukhus efter olyckan som inträffade på efternatten mot en lördag.

Nu åtalas mannen misstänkt för grovt rattfylleri, vid Eksjö tingsrätt. Enligt åtalet hade han 1,81 promille alkohol i blodet vid olyckstillfället och när halten överstiger 1,0 promille bedöms brottet som grovt.

Åklagaren påpekar att körningen innebar en påtaglig fara för trafiksäkerheten eftersom även en passagerare satt på fyrhjulingen som dessutom hade ett släp tillkopplat. Därtill saknade både föraren och passageraren hjälm.

Fyrhjulingen blev så skadad av krocken att den måste bärgas från platsen.

Föraren har erkänt brott i förhör med polisen.