Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnoväder slog till i Nässjö

Ett rejält regnoväder drog in över Nässjö på fredagen. På sina håll hann inte vattnet rinna undan i dagvattenbrunnarna och vågor stod höga ut från sidorna på bilarna när de körde genom de djupa vattenpölarna.

Himlen öppnade sig över Nässjö under fredagskvällen. Utanför stationen hann inte vattenmassorna rinna undan i brunnarna och det samlades mycket vatten på Järnvägsgatan.

Vid rondellen vid Ingsbergssjön översvämmades vägen i båda riktningarna och många bilister fick välja en annan väg.

Och det var inte bara inne i stan som det var svårt att ta sig fram med bil i ovädret. På riksväg 47 mellan Nässjö och Vetlanda fick bilisterna krypköra i 20 kilometer i timmen när vattnet forsade ner för vindrutorna. Vissa bilister valde att stanna intill vägkanten när det massiva regnet och åskan drog över området.

Även på andra håll på Höglandet åskade det under fredagen, det har dock inte kommit till vår kännedom att det ska ha regnat lika mycket någon annanstans. Utanför Sävsjö och i Vetlanda kommun uppstod bränder som tros ha startat av blixtnedslag.