Det gångna året beskriver Jenny som spännande

Det är ju rätt nischat. I början var det många som kom in och trodde att det var en vanlig loppis, men många lokala kunder tycker att det är spännande och kul med en sådan här butik i Aneby.

Jenny Johansson har en kundkrets som sträcker sig över hela landet, ja till och med ända till Japan dit ett och annat skandinaviskt föremål skickas.

Det rör sig om såväl privatpersoner som andra företagare, varav vissa åkt hela vägen från exempelvis Jönköping, Skövde och Göteborg endast för ett besök i butiken i Aneby.

Det är rätt häftigt och det är mycket tack vare Instagram.

Sommaren har varit verksamhetens högsäsong, vilket kan tyckas rätt logiskt med säsongens loppmarknader och auktioner. Det är framför allt porslin och taklampor som gått bra hos Jenny, samt de alltid så omtyckta jordgloberna.

Jag är ute på inköpsrundor minst en gång i veckan. Säljer jag något så kommer förmodligen inte samma sak in i sortimentet igen.

I samband med lördagens julskyltning passar Jenny på att fira butikens ettårsjubileum med lite erbjudanden, en utlottning av något slag, glögg och lussebullar.

Det blir lite julmys. Sedan får de fem första kunderna någon present.

I framtiden är planen att utöka verksamheten ytterligare med fler varor. Det finns även tankar om att få till samarbeten i närområdet, ordna olika arrangemang till nästa sommar och få kontakt med några hantverkare som exempelvis kan skapa smycken av retroporslin eller sy olika ting av retrotyg.

Folk får gärna kontakta mig med idéer om samarbeten, sammanfattar Jenny Johansson.