I helgen avgörs den allsvenska supercupen för tredje gången. Årets upplaga blir ett något annorlunda arrangemang där turneringen slås ihop med Kosa cup som tidigare har spelats i Sara Arena i Vetlanda.

Klubbar från både allsvenskan och division 1 samt norska topplaget Ready gör upp om titeln.

– Det ska bli kul att få gå in och tävla lite även på försäsongen. Det är bra träning att få spela lite matcher där man spelar om poäng också, säger Nässjö IF:s spelandetränare Patrik Gustafsson Thulin.

Turneringen är uppdelad så att två gruppspel avgörs i Stinsen arena och två grupper spelas i Sapa arena under lördagen.

Därefter väntar slutspel under söndagen.

Det bästa laget från varje ort möts sedan i en final i Nässjö under eftermiddagen.

Där mäter sig gärna Tranås Bois och Nässjö IF med varandra i en tidig rivalfight inför säsongen.

– Det hade varit en extra krydda såklart, men det viktigaste för oss är ändå att få spelet att stämma. Får vi det att stämma kommer vi att gå långt, men jag vill inte sticka ut hakan och säga att vi kommer spela final, säger Staffan Johansson i Bois.

Nässjö IF:s tränare Patrik "PG" Gustafsson Thulin är inne på samma linje.

– Det vore självklart kul att möta Tranås, men vi har mött både dem och Jönköping tidigare så vi är lite nyfikna på Frillesås också. Men ett derby är ju alltid ett derby, säger han.

De båda allsvenska klubbarna är överens om att det viktigaste med helgen är att fortsätta slipa på spelet inför seriestarten i november.

Detsamma gäller cupens tredje lokala lag Skirö AIK. Division 1–klubben är inställd på en tuff helg men ser sig inte slagna på förhand.

– Vi har en målsättning att kunna ta en match i gruppen i alla fall. Vi kommer att gå runt på mycket folk. Det här blir en rejäl värdemätare för oss, säger Daniel "Glasan" Gustavsson.

Fotnot: Grupperna finns att läsa i faktarutan.