Lotta Sundberg kommer från början från Vimmerby men flyttade till Nässjö när hon skulle börja i femte klass. Hon studerade sedan till frisör på Brinellgymnasiet och gick ut 1982.

Efter utbildningen kände Lotta Sundberg att hon inte bara ville jobba som frisör. Hon ville istället vidareutveckla sig och ägna sig åt skönhet utifrån ett helhetstänk, med hår, smink och kläder. Hon lärde sig allt som fanns att lära om smink och utbildade sig också till nagelskulptör.

Det är roligt att göra människor snyggare, man kan förändra väldigt mycket, säger hon.

Lotta Sundberg hade också en önskan om att jobba med tv och när hon genom en kund fick höra att de behövde stylister på MTV studios sökte hon och fick jobbet.

1999 började hon jobba som stylist på Bingolotto.

Under åren på hon jobbat med tv har hon sminkat kändisar som Zlatan, Mikael Persbrandt, Bonnie Tyler och Alexander Skarsgård och hon tycker att de flesta har varit enkla att jobba med.

Det kan vara en utmaning att sminka en person som inte är så lätt att ha att göra med, men jag har lärt mig att handskas med sådana personer under åren jag jobbade som frisör, säger hon.

Hennes största utmaning är istället om någon skulle dyka upp sent.

Vanligen har jag en och en halv timme på mig att styla en kvinna om det inte är något speciellt. Men det händer ibland att någon kommer för sent och då kanske jag bara har 45 minuter på mig. Då får jag fokusera på det som kommer att synas mest i bild, berättar Lotta.

Trots att hon träffar så många kändisar på jobbet blir hon aldrig särskilt nervös längre men det kan ändå inträffa misstag.

Jag gör nästan aldrig några misstag när jag sminkar men när jag skulle sminka Roger Moore inför hans framträdande råkade jag snurra stolen han satt på så att han slog i benet i bordet. Han började skrika för innan han kom till studion hade taxin han åkt i krockat och då hade han skadat sitt ben, men han blev inte arg, berättar hon.

Hennes uppdrag i Bingolotto är, förutom att sminka, också att välja ut kläder till programledarna innan de framträder i tv-rutan.

Det är mycket att tänka på när man väljer kläder. Det som ser bra ut i spegeln ser kanske inte bra ut i rutan. Man måste ta hänsyn till bakgrunden och inte ha mönster som stör, berättar hon.

Lördagen den 15 oktober firar Bingolotto 25 år och Lotta Sundberg ser fram emot jubileet.

Det ska bli roligt, där är alltid kul med större direktsändningar säger hon.