Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det för Eksjö Schackklubb på hemmaplan

Eksjö Schackklubb fick nöja sig med en poäng från helgens tre matcher när det hölls sammandrag under helgen.

Tidningen var på plats under helgen när Eksjö Schackklubb var värd för ett minisammandrag i Elitserien och i Superettan.

Evenemanget lovordades, men det reservfyllda Eksjölagets resultat blev något sämre än förväntat. Fredagskvällens förlust, 3–5, mot jumbolaget Schack 08, Norrköping, efter flera svaga insatser av Eksjöspelarna, var en missräkning. På lördagen upprepades samma förlustsiffror efter en bra och spännande match mot topplaget Lunds ASK. I avslutningsmatchen på söndagen kunde hemmalaget glädja sig åt en efterlängtad poäng efter oavgjort mot Limhamns SK.

I den haltande tabellen är Eksjö, tillsammans med flera andra lag, inblandade kring strecket i botten av tabellen.

Eksjö har stolta traditioner inom brädspelet och målsättningen är att hänga kvar i landets högsta serie – men då krävs att man är topp åtta när tabellen ska summeras i vår.

De tre sista och avgörande ronderna spelas i slutet av mars.

Poängmässigt bäste Eksjöspelare blev Nedeljko Malesevic med 2½ poäng på tre partier. Lagets polske stormästare Jacek Gdanski tog 2 poäng, medan Axel Ornstein och Per Vernersson klarade vardera 1½ poäng. P-O Nordström gjorde ett fint inhopp i söndagsronden. Hans komplicerade parti, matchens sista, blev remi.

Eksjölaget representerades i övrigt av Mladen Gajic, Håkan Rothén, Fredrik Gustafsson, Ali Ghazi Al-Saadi.