Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så länge kommer väg 32 vara avstängd: "Lika bra att göra allt på en gång"

Snart stänger väg 32 mellan Traneryd och Tranås S. Genomfartslederna beräknas enligt Trafikverket ta som högst tjugo minuter längre tid från Gripenberg.

Den 17 maj klockan 06.00 kommer trafiken på väg 32 mellan Traneryd och Tranås S att stängas av. Vägen kommer att öppnas igen den 30 maj klockan 17.00.

– Vägen kommer vara avgrävd och man kommer inte att kunna ta sig fram på den, berättar Axel Werner, projektledare på Trafikverket.

Anledningen är att Trafikverket jobbar med att förbättra trafiksäkerheten på vägen genom att sätta dit ett mitträcke.

Trafiken kommer att ledas om från väg 32 på vägarna 1050 och vidare upp mot väg 1047, mellan Sunhultsbrunn och trafikplats Tranås S.

För boende i närheten av där väg 32 har stängts av, som Säby och Gripenberg, kommer trafiken att ledas om från väg 133 till väg 982 och väg 979.

Därefter kommer trafikanter få köra samma väg som resterande om de ska komma in till Tranås, det vill säga via Sunhultsbrunn.

– Vi räknar med att omvägen via Sunhultsbrunn tar cirka tio minuter, så för resande från Gripenberg och Jönköping kommer sträckan ta cirka 20 minuter längre tid, säger Axel Werner.

Genomfartsvägarna är dock smala och enligt Trafikverket kommer 6 300 fordon att färdas på vägarna per dygn. Men för att minska riskerna för olyckor har Trafikverket bland annat avverkat träd och breddat vägar för att klara trafiken.

Vägarbetet och mitträckena på väg 32 har både hyllats och kritiserats, bland annat av drabbade Säbybor, något som tidningen tidigare har skrivit om. Men alternativet att stänga av trafiken under knappt två veckor menar Axel Werner var det bästa alternativet.

– Istället för att rödljus och lots under en månad är det lika bra att göra allt på en gång, säger han.

Under perioden kommer samhällsviktiga funktioner som skolskjuts, hemtjänst, post, sophämtning och räddningstjänst kunna ta sig fram.

LÄS MER: Fler mitträcken byggs

LÄS MER: Väg 32 får mitträcken

LÄS MER: Farliga vajerräcken vid Tranås