Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så många ungdomar kallas till mönstring i ditt län

Under den pågående veckan ska totalt 11 003 personer kallas till mönstring. Vi har listan över hur många ungdomar som kallas i ditt län.

I fjol beslutade regeringen att den allmänna värnplikten skulle återinföras – detta på grund av att Försvarsmakten inte har lyckats rekrytera tillräckligt många frivilliga under de senaste åren.

Under april och mars i år fick drygt 93 000 ungdomar, födda år 2000, brev från Rekryekryteringsmyndigheten med inloggningsuppgifter till ett webbaserat frågeformulär, det så kallade mönstringsunderlaget.

Nu har myndigheten sammanställt formuläret och utifrån uppgifterna, samt Försvarsmaktens behov, bedömt vilka som ska kallas till mönstring – en kallelse som ska skickas ut till ungdomarna under den pågående veckan.

– I år kallar vi cirka 11 000 ungdomar, 5 000 fler än förra året. Ökningen beror dels på en större beställning från Försvarsmakten, och dels på att vi har dragit lärdomar av det första året med återaktiverad värnplikt och mönstring, säger Christina Malm, generaldirektör på Rekryteringsmyndigheten, i ett pressmeddelande.

Rekryteringsmyndigheten genomför mönstring under perioden augusti 2018 till och med maj 2019.

Fotnot: Se faktarutan för att se hur många ungdomar som kallas till mönstring i ditt län.